//here
Toogle Left
welkom

Welkom bij DSC

Hoewel het bij schaken draait om winst of verlies, gaat het bij onze vereniging om meer dan alleen die ene geniale zet die de partij redde, of om die prachtige combinatie die de tegenstander volledig in de war bracht.

Gezelligheid

Gezelligheid staat hoog in het vaandel

Daarom kunt u bij ons iedere week op vrijdagavond terecht voor een leuke pot schaak om daarna gezellig met andere leden na te keuvelen over die prachtige tussenzet of die éne blunder die u over het hoofd had gezien.

Lid Worden

Kom langs!

Wilt u meer informatie neem dan gerust contact op of loop een keer binnen op vrijdagavond.

Jeugd

Jeugd is ook van harte welkom

Ben je nog geen 16? Dan ben je van harte welkom op de zondagochtend. Schaken helpt je namelijk ook op school. Het verbetert je concentratie- en denkvermogen.

Corona

Nieuws omtrent gevolgen Coronavirus voor DSC

***UPDATE 26.03.2020***

In verband met de recente ontwikkelingen rondom het Coronavirus, hebben wij alle schaakactiviteiten tot en met 1 juni afgelast. Het gaat dus om de clubavonden op vrijdagavond, de jeugdtrainingen op zondagochtend en de schaaktrainingen op vrijdagavond. Hiernaast hebben we helaas ook moeten besluiten de interne seniorencompetitie te beëindigen. Er is te weinig tijd om nog voldoende wedstrijden te draaien.

Hoe we omgaan met deze voortijdige beëindiging van het seizoen zal op de eerste ledenvergadering besproken worden.

De kans bestaat dat dit nieuwe Coronavirus nog langere tijd onder de bevolking aanwezig zal blijven. Alle adviezen en maatregelen van het RIVM zijn erop gericht om de gevolgen van deze virusuitbraak in te perken dan wel te vertragen. Schaakvereniging D.S.C. ondersteunt deze doelstelling, net als NOC*NSF, KNSB, NBSB en andere sportbonden. Bij eventueel noodzakelijk nieuw te nemen maatregelen laten wij ons adviseren door het RIVM, NOC*NSF, KNSB en NBSB. Wij zullen u daar dan over informeren.

Nadat we ons in de vorige ronde teruggevochten hebben in de middenmoot, mogen we nu op bezoek bij de gedoodverfde favoriet in onze klasse, helemaal in Sint Oedenrode. RDS A werd vorig jaar iets te licht bevonden voor de eerste klasse, maar in de tweede geven ze duidelijk blijk van overgewicht.

De club doet zijn afkorting eer aan, de zaal vult zich met zowel schakers als dammers. Het schijfgeschuif begint iets later, en de start van de schaakpartijen vindt plaats onder lichtelijk geluidsrijke omstandigheden...  Zonder al te veel illusies, maar wel met vastberadenheid gaan we de strijd aan. Jullie willen kampioen worden? Bewijs het maar!

Jan Haast mag bord één aantreden tegen John ten Ham, een gerenommeerde speler die op de schaal van professor Elo tot ongeveer 1900 reikt. Jan weet van geen wijken, verschuilt zijn koning achter een triple-pion, en John kan alleen verder proberen te komen door gruwelijke risico"s te nemen. Remise dus.

Waar Jan nog maar 300 ratingpuntjes achterstand had, moet Frans er op bord twee bijna vierhonderd goedmaken. Dat is wat teveel gevraagd. Na een moedige partij moet Frans zich bij het onvermijdelijke neerleggen.

Peter Stokkermans krijgt op bord drie ook een tegenstander met een overschot aan punten toebedeeld. Na een spannend begin gloort er misschien wel een remise, maar Peter bedenkt dat een toren voor een paard offeren de zaak zal vergemakkelijken. Helaas, hij krijgt de stelling net niet dicht, en de tegenstander weet het breekijzer te vinden...

Op bord vier speelt Piet Noij, onze ratingloze puntenpakker. Ook hier een stevige tegenstander, desondanks komt Piet lekker te staan. Heel goed zelfs, een winstpartij lijkt in de maak. Maar dan wordt een stuk verprutst. Alle hoop verloren? Nee hoor, Piet recht zijn rug en sleept er een remise uit, waardoor een alleszins verdraagbare 3-1 nederlaag ons deel wordt. 

Ach ja, jullie willen kampioen worden, bewijs het maar... Q.E.D.

  RDS A 1769 - DSC B 1552    3 - 1
1. John ten Ham 1897 - Jan Haast 1616   ½ - ½ 
2. Martijn Bax 1781 - Frans van der Burght 1401     1 - 0
3. Daan Geboers 1771 - Peter Stokkermans 1640     1 - 0
4. Bert de Laat 1626 - Piet Noij   ---    ½ - ½ 
Toogle Left