//here
Toon/Verberg
welkom

Welkom bij DSC

Hoewel het bij schaken draait om winst of verlies, gaat het bij onze vereniging om meer dan alleen die ene geniale zet die de partij redde, of om die prachtige combinatie die de tegenstander volledig in de war bracht.

Gezelligheid

Gezelligheid staat hoog in het vaandel

Daarom kunt u bij ons iedere week op vrijdagavond terecht voor een leuke pot schaak om daarna gezellig met andere leden na te keuvelen over die prachtige tussenzet of die éne blunder die u over het hoofd had gezien.

Lid Worden

Kom langs!

Wilt u meer informatie neem dan gerust contact op of loop een keer binnen op vrijdagavond.

Jeugd

Jeugd is ook van harte welkom

Ben je nog geen 16? Dan ben je van harte welkom op de zondagochtend. Schaken helpt je namelijk ook op school. Het verbetert je concentratie- en denkvermogen.

Sommigen, hij zelf niet in de laatste plaats, hadden gehoopt dat Philippe een nieuw correspondentieschaaktalent zou zijn. Helaas valt het wel mee met dat talent....

......want hij heeft vandaag zijn eerste partij ooit (in correspondentieschaak) verloren. Geen blunder, maar subliem uiteen gespeeld door wit/Frans Weseman. Op moment van schrijven is kersvers Komodo 13 nog bezig met de analyse, maar een belangrijk moment is zwart's 8e zet, 8...Df6. Philippe liet met opzet een dubbelpion ontstaan, denkend 'daar weten mijn engines vast wel raad mee, meer vrij spel!'. Maar zo werkte het helaas niet. Komodo 13 heeft na interessant 13. Dd4 een interessant antwoord gevonden: 13....f6! Zo behoudt zwart dameinvloed in het centrum, en heeft zwart na ruil niet teveel nadeel. De ongelijke lopers, in combinatie met de witte dame, werden zwart later fataal. 13...Da5 'wijkt' en zwart kan daarna opvallend geen spel maken. 13....f6 blijkt nu achteraf eerder gespeeld te zijn - ICCF email 2014 ca. 2150 spelers, was dus te vinden geweest.

Zie hier de analysekracht van Komodo 13; het heeft kritiek op het zwarte spel dat vooral met Komodo 12.1 is gespeeld. 'Engines geven je vleugels' 


En Jeroen van Gool wordt verzocht om commentaar op deze partij.

 

 

Toon/Verberg