//here
Toogle Left
welkom

Welkom bij DSC

Hoewel het bij schaken draait om winst of verlies, gaat het bij onze vereniging om meer dan alleen die ene geniale zet die de partij redde, of om die prachtige combinatie die de tegenstander volledig in de war bracht.

Gezelligheid

Gezelligheid staat hoog in het vaandel

Daarom kunt u bij ons iedere week op vrijdagavond terecht voor een leuke pot schaak om daarna gezellig met andere leden na te keuvelen over die prachtige tussenzet of die éne blunder die u over het hoofd had gezien.

Lid Worden

Kom langs!

Wilt u meer informatie neem dan gerust contact op of loop een keer binnen op vrijdagavond.

Jeugd

Jeugd is ook van harte welkom

Ben je nog geen 16? Dan ben je van harte welkom op de zondagochtend. Schaken helpt je namelijk ook op school. Het verbetert je concentratie- en denkvermogen.

Corona

Nieuws omtrent gevolgen Coronavirus voor DSC

***UPDATE 26.03.2020***

In verband met de recente ontwikkelingen rondom het Coronavirus, hebben wij alle schaakactiviteiten tot en met 1 juni afgelast. Het gaat dus om de clubavonden op vrijdagavond, de jeugdtrainingen op zondagochtend en de schaaktrainingen op vrijdagavond. Hiernaast hebben we helaas ook moeten besluiten de interne seniorencompetitie te beëindigen. Er is te weinig tijd om nog voldoende wedstrijden te draaien.

Hoe we omgaan met deze voortijdige beëindiging van het seizoen zal op de eerste ledenvergadering besproken worden.

De kans bestaat dat dit nieuwe Coronavirus nog langere tijd onder de bevolking aanwezig zal blijven. Alle adviezen en maatregelen van het RIVM zijn erop gericht om de gevolgen van deze virusuitbraak in te perken dan wel te vertragen. Schaakvereniging D.S.C. ondersteunt deze doelstelling, net als NOC*NSF, KNSB, NBSB en andere sportbonden. Bij eventueel noodzakelijk nieuw te nemen maatregelen laten wij ons adviseren door het RIVM, NOC*NSF, KNSB en NBSB. Wij zullen u daar dan over informeren.

Sommigen, hij zelf niet in de laatste plaats, hadden gehoopt dat Philippe een nieuw correspondentieschaaktalent zou zijn. Helaas valt het wel mee met dat talent....

......want hij heeft vandaag zijn eerste partij ooit (in correspondentieschaak) verloren. Geen blunder, maar subliem uiteen gespeeld door wit/Frans Weseman. Op moment van schrijven is kersvers Komodo 13 nog bezig met de analyse, maar een belangrijk moment is zwart's 8e zet, 8...Df6. Philippe liet met opzet een dubbelpion ontstaan, denkend 'daar weten mijn engines vast wel raad mee, meer vrij spel!'. Maar zo werkte het helaas niet. Komodo 13 heeft na interessant 13. Dd4 een interessant antwoord gevonden: 13....f6! Zo behoudt zwart dameinvloed in het centrum, en heeft zwart na ruil niet teveel nadeel. De ongelijke lopers, in combinatie met de witte dame, werden zwart later fataal. 13...Da5 'wijkt' en zwart kan daarna opvallend geen spel maken. 13....f6 blijkt nu achteraf eerder gespeeld te zijn - ICCF email 2014 ca. 2150 spelers, was dus te vinden geweest.

Zie hier de analysekracht van Komodo 13; het heeft kritiek op het zwarte spel dat vooral met Komodo 12.1 is gespeeld. 'Engines geven je vleugels' 


En Jeroen van Gool wordt verzocht om commentaar op deze partij.

 

 

Toogle Left