//here
Toogle Left
welkom

Welkom bij DSC

Hoewel het bij schaken draait om winst of verlies, gaat het bij onze vereniging om meer dan alleen die ene geniale zet die de partij redde, of om die prachtige combinatie die de tegenstander volledig in de war bracht.

Gezelligheid

Gezelligheid staat hoog in het vaandel

Daarom kunt u bij ons iedere week op vrijdagavond terecht voor een leuke pot schaak om daarna gezellig met andere leden na te keuvelen over die prachtige tussenzet of die éne blunder die u over het hoofd had gezien.

Lid Worden

Kom langs!

Wilt u meer informatie neem dan gerust contact op of loop een keer binnen op vrijdagavond.

Jeugd

Jeugd is ook van harte welkom

Ben je nog geen 16? Dan ben je van harte welkom op de zondagochtend. Schaken helpt je namelijk ook op school. Het verbetert je concentratie- en denkvermogen.

Corona

In de correspondentiepartij tussen Philippe en Jeroen (de tweede, nadat de eerste remise was geworden) kent een interessant moment. Hier is de partij: https://www.dscdongen.nl/partijen/141-experiment-correspondentieschaak/1472-philippe-jeroen-vriendschappelijk-correspondentieschaak-partij-2 - wit heeft net 44. a4 gespeeld en als mens zou je denken 'Lijkt me stug dat wit nog wint, hele kleine kansen'. Komodo is met +2,95 vrij overtuigd van zijn zaak. Jeroen vindt zichzelf 'baas van de engines', Philippe voelt zich meer 'uitvoerder van Komodo', die slechts bij ongeveer gelijke opties nadenkt 'wat vind ik gezonder?' en 'waar zit meer plan en snelheid in?'. Nu zijn engines bij eindspelen niet geheel betrouwbaar, omdat het soms 30 zetten lang duurt voordat de 50 zetten regel binnen hun horizon komt....met andere woorden: pas 20 zetten voordat het remise zou worden omdat er niets geslagen wordt en geen pion bewogen wordt, zien zij dat er niets verandert, en keldert een voordeel of nadeel naar stellingsoordeel 0,0.

Maar goed, Komodo is er dus met stellingsoordeel +2,95 - +3,0 volledig van overtuigd dat hij (=wit=Philippe) deze stelling met wit gaat winnen!

17 juni 2019

Toogle Left