//here
Toogle Left
welkom

Welkom bij DSC

Hoewel het bij schaken draait om winst of verlies, gaat het bij onze vereniging om meer dan alleen die ene geniale zet die de partij redde, of om die prachtige combinatie die de tegenstander volledig in de war bracht.

Gezelligheid

Gezelligheid staat hoog in het vaandel

Daarom kunt u bij ons iedere week op vrijdagavond terecht voor een leuke pot schaak om daarna gezellig met andere leden na te keuvelen over die prachtige tussenzet of die éne blunder die u over het hoofd had gezien.

Lid Worden

Kom langs!

Wilt u meer informatie neem dan gerust contact op of loop een keer binnen op vrijdagavond.

Jeugd

Jeugd is ook van harte welkom

Ben je nog geen 16? Dan ben je van harte welkom op de zondagochtend. Schaken helpt je namelijk ook op school. Het verbetert je concentratie- en denkvermogen.

Corona

JeugdtrainerDit seizoen hebben er twee lesgevers (Paul en Stefan) van de jeugd de schaaktrainer 1 cursus gevolgd. Vanuit de districtsbestuur is deze training georganiseerd, mits er in de regio voldoende aanmeldingen waren, die door ons benut is. In de totaal waren er negen cursisten aanwezig. De laagdrempelige cursus bestaat uit vijf avonden met afsluitend een examen. Deze cursus is bedoeld voor het lesgeven van jonge kinderen die het spel graag willen leren, van de beweging van de stukken tot het daadwerkelijk samenwerken van de stukken om mat te zetten.

Aan het einde van de cursus kunnen de deelnemers met behulp van het bestaande lesmateriaal van de stappenmethode training geven aan beginnende schakers. Buiten de vijf avonden van drie uur per stuk, ben je ook een evenredig aantal uur bezig met thuisstudie. Tijdens de cursusavonden is de nadruk vooral gelegd op de didactische kant van het lesgeven. Zaken die aan bod gekomen zijn: de werking van het geheugen, overdracht van informatie, terminologie, motivatie, hulp bieden, opbouw van de les, orde houden en natuurlijk hoe het leuk te houden voor de kinderen. Afsluitend van de cursus is er nog een examen afgenomen bestaande uit drie onderdelen. Als eerste een schaak didactische toets waar de opgedane kennis van de cursus getoetst wordt. Het tweede onderdeel is de schaak technische toets waar het niveau van lesgever getoetst wordt. De opgaven zijn van het niveau waaraan les gegeven gaat worden, hiervan moesten er tien van de twaalf goed opgelost worden. De kers op de taart van het examen is een proefles geven aan een groepje kinderen. Beide cursisten hebben hun diploma behaald. 

Toogle Left