Welkom bij Schaakvereniging D.S.C.

Hoewel het bij het schaken draait om winst of verlies, gaat het bij onze vereniging om meer dan alleen die ene geniale zet die de partij redde, of om die prachtige combinatie die de tegenstander volledig in de war bracht.

Gezelligheid staat voorop!

Daarom kunt u bij ons iedere week op vrijdagavond terecht voor een leuke pot schaak om daarna gezellig met andere leden na te keuvelen over die prachtige tussenzet of die éne blunder die u over het hoofd had gezien.

Schaak online met D.S.C

Komt u uit Dongen, of heeft u ooit geschaakt bij D.S.C.? Neem dan contact met ons op. Doe mee met de digitale schaakclub via Chess.com.

Jeugd is van harte welkom

Ben je nog geen 16? Dan ben je van harte welkom op de zondagochtend. Schaken helpt je namelijk ook op school. Het verbetert je concentratie- en denkvermogen.

Interesse?

Bent u geïnteresseerd en wilt u meer informatie? Neem dan gerust contact met ons op.

D.S.C. Online (42)

Piet is op dreef. Daar waar hij normaal in de onderste regionen te vinden is, is de score nu helemaal omgedraaid. Jan heeft vanavond wat minder geluk en weet steeds de verkeerde zetten te vinden. Maar het goede nieuws van deze week is natuurlijk dat we weer binnen mogen schaken. Wel met de Covid maatregelen van voor de sluiting, maar toch. Uren naar zo'n bord zitten staren, 400 varianten doorrekenend, om toch die foute zet te vinden.

D.S.C. Online (41)

Geen Rob op de eerste plaats deze week, deze keer is het Tom (het neefje van) die er met de eer vandoor gaat. Gezien de vooruitzichten van het kabinet zit er nog een kans in dat we nog in het parochiecentrum kunnen schaken. Omdat we slechts 12 ronden gespeeld hebben, zit het uitspelen van de tweede cyclus er helaas niet meer in. We zijn aan het nadenken over een leuk alternatief want die bekers beginnen onderhand te verstoffen.

D.S.C. Jeugd Online (12)

In deze jeugd arena met meer tijd op de klok is ook de gebruikelijke nr.1 niet te verslaan. Het lijkt er op dat Mark met meer tijd op de klok alleen maar beter wordt.

D.S.C. Online (40)

Met acht man was het weer een leuke bezetting waarbij Rob Haast een tweede week met de "Grote Glimlach op het gezicht" trofee mag rondlopen. Hij gaat er vandoor met de eerste plaats, op de voet gevolgd door Philippe en een nieuw gezicht, Geert Stradmeijer.

D.S.C. Online (39)

Het was niet druk in de digitale Skype schaakruimte. Op chess.com hebben toch nog 8 mensen de link gevonden. Ook Rob Haast was vanavond van de partij en gaat er vandoor met de eerste prijs. Een week lang een grote glimlach op het gezicht. Roelant had een iets mindere avond omdat zijn verbinding met chess.com steeds verbrak. Wellicht kwam dat door de jaren 80 muziek die door zijn speakers galmde, maar dat betwijfelen we. Jan probeerde nog even met Skype mee te doen, maar verbrak al snel de verbinding. De muziek van Roelant kwam niet helemaal correct door Skype heen en volgens mij was Jan in de veronderstelling dat er iets met zijn computer mis was. 

D.S.C. Jeugd Online (11)

De top van de schaakwereld strijden in verschillende toernooien voor de titel. Acht man in het kandidaten toernooi zijn verder gegaan waar ze in 2020 gestopt waren. Ook in het Champions Chess Tour worden door grote namen gespeeld. Alles is te volgen via diverse mediakanalen.

Competitie/Jeugd

Stefan van den Brand - 20 juni 2021

Deze week stonden er proef examens op het programma. Vier van onze jeugdleden hebben hun proef examen dusdanig goed gemaakt dat er een examen voor hun is aangevraagd.

Competitie/Senioren

Peter Stokkermans - 19 juni 2021

Ronde 16 is gespeeld. Negen partijen, negen winnaars. Waar Eddy Jongenelen vrij plots wint nadat zijn tegenstander met een gepende pion wil aanvallen, wint Philippe Blankert na een strategische...

Competitie/Jeugd

Stefan van den Brand - 13 juni 2021

Waar het vorige week aan de zwart speler was om te winnen is het deze week duidelijk de beurt voor de wit speler.

Competitie/Senioren

Peter Stokkermans - 12 juni 2021

In ronde vijftien winnen de nummers één, twee en drie uit de competitie, en blijven daardoor op de bovenste plekken: Mark Maas en Jan-Pieter de Vries winnen spannende partijen door positioneel...

Competitie/Jeugd

Stefan van den Brand - 06 juni 2021

Ook op deze zonnige zondag is het ventileren van de ruimte geen probleem en we zitten binnen niet te bevriezen. Iedereen weet weer vlot zijn plekje te vinden en de lessen kunnen van start.

Competitie/Senioren

Peter Stokkermans - 05 juni 2021

Twee partijen binnen de top-vijf: Koploper Mark Maas verslaat Pierre Mulders, en Jan Pieter de Vries verslaat regerend kampioen Roelant Schoots en pakt de tweede plaats. Ivo de Ligt en Philippe...

Column

Jeroen van Gool - 03 juni 2021

  Hölscher is een zeer sterk schaker geweest, in het schaak heeft hij grote prestaties geleverd. In 1949 bij het 25-jarig jubileum kwam hij bij DSC spelen, meteen bleek al dat Hölscher niet...

Competitie/Jeugd

Stefan van den Brand - 30 mei 2021

De eerste training en partij na de lockdown is voor iedereen weer even wennen. Het is toch anders dan de online lessen, en zonder de online arena is één partijtje toch weer even wennen.

Competitie/Senioren

Peter Stokkermans - 30 mei 2021

Artikel 3d van het wedstrijdreglement zegt dat de spelers verantwoordelijk zijn voor het invullen van de uitslag op het uitslagenvel. Niet specifiek vermeld staat dat dat de juiste uitslag moet...

Competitie/Senioren

Peter Stokkermans - 29 mei 2021

Tja, oorspronkelijk stond ronde 36 op het programma voor 28 mei. Maar in dit corona-seizoen zijn we al blij dat we nu ronde 13 konden spelen. De maximaal 13 borden volgens de...

Nieuws

Eddy Jongenelen - 21 mei 2021

Piet is op dreef. Daar waar hij normaal in de onderste regionen te vinden is, is de score nu helemaal omgedraaid. Jan heeft vanavond wat minder geluk en weet steeds de verkeerde zetten te vinden....

Nieuws

Eddy Jongenelen - 16 mei 2021

Geen Rob op de eerste plaats deze week, deze keer is het Tom (het neefje van) die er met de eer vandoor gaat. Gezien de vooruitzichten van het kabinet zit er nog een kans in dat we nog in het...