//here
Toon/Verberg
welkom

Welkom bij DSC

Hoewel het bij schaken draait om winst of verlies, gaat het bij onze vereniging om meer dan alleen die ene geniale zet die de partij redde, of om die prachtige combinatie die de tegenstander volledig in de war bracht.

Gezelligheid

Gezelligheid staat hoog in het vaandel

Daarom kunt u bij ons iedere week op vrijdagavond terecht voor een leuke pot schaak om daarna gezellig met andere leden na te keuvelen over die prachtige tussenzet of die éne blunder die u over het hoofd had gezien.

Lid Worden

Kom langs!

Wilt u meer informatie neem dan gerust contact op of loop een keer binnen op vrijdagavond.

Jeugd

Jeugd is ook van harte welkom

Ben je nog geen 16? Dan ben je van harte welkom op de zondagochtend. Schaken helpt je namelijk ook op school. Het verbetert je concentratie- en denkvermogen.

De stonewall - met wit of zwart - wordt door een deel van de schakers toch als 'anti-schaak' gezien. Philippe baalde ervan dat hij met zwart op 28 december 2018 niet het juiste antwoord had op de witte stonewall van Pierre, en dacht daarna structureel over het aanpakken van een stonewall na - er rolde deze pdf van 4 pagina's inclusief diagrammen uit: http://philippe.fun/docs/How-to-play-against-a-white-or-black-stonewall.pdf. Aanvullingen zeer welkom! En doe je er voordeel mee tegen stonewall-spelers, delen=samen leren.

Toon/Verberg